Lukijat

sunnuntai 25. syyskuuta 2011

historiantutkija.

No moi woooaaah fishead.

Olin tänään nukkunut yhteen asti kunnes iskä tuli herättää. Se anto mulle Saksasta tuotun purkan, olikos se nyt toki stokoto tai joku semmone nimeltään. Se maistu pahalta mut jälkimaku oli ihanaa. :DDD

Sitten mentiin prismaan hankkimana mulle uus talvitakki ja sitten inisin kans samal uusii talvikenkii. Mun iskä osti mulle takin ja kengät, mut kengät saan käyttää vasta ensviikon perjantaina jos ei tuu mitään muikkareita. Aaaaah.

Hei oottekste nähny mun digikameraa? Koska olis niiin kiva ottaa nyt niitä kuvia. Muuten näistä tulee tylsii ym.

Kun iskä kävi jossakin, nii mun piti kuvikses piirtää vanhin tavara meidän kodis. No, niimpä menin etsii ja kysyin famolta (ruotsii, tarkottaa iskänäitiä, en tiiä suomenkielestä nimee,) et mikä on tän talon vanhin esine. Se meni salille, eli se on semmose tila mis on vanhoja tavaroita ym. Se kaivo jotakin kaappii ja toi mun eteen semmosen rasian.
"Katso, tämä tässä on voirasia."
Olin sillee :OO WOOW VOIRASIA!!
Sitten se alko selittää, et se on itsetehty joskus 1800-luvulta. Sitten voirasian pohjalla oli semmone outo panssarimainen kuvio.
"Toi kuvio on meidän suvun merkki, että tiedettiin, kenen se oli. Kun jotkut ei osannut kirjottaa niin tehtiin merkkejä," mun famo selitti.
Se oli tällänen:

Joten hui. Ja mun famo sano viel, et voirasia ei oo ehkä vanhin esine meidän talos. Meil on kans semmone vanha vaatekaappi, jota pidetään kaappia jossa säilytetään meidän laseja. :DD Sekin on joltakin 1800-luvulta, mut niimpä valitsin voirasian koska se oli helpoin piirtää.

Kun tutkiskelin kaappeja, näin semmosii vanhoja kirjoja. Otin jonkun randomisti, ja kun se osottautu ruotsiksi otin toisen kirjan, ja siin oli vanhoja valokuvii. Mun famo kerto et ne on mun kuolleet sukulaiset. :DDD
Meidän suku ei näyttäny köyhiltä, ja oli siel aika monta jotka kuoli samana vuonna sillonku se venäjä hyökkäs tänne suomee. Sitten kuvan alla oli aina jotakin tekstii jonka se kuvan henkilö on ite kirjottanu. Se oli outoo suomee ja outoo käsialaa nii en meinannu saada selvää.

Mun pitis tutkiskella vanhoja juttuja lisää, koska tää on aika jännää, ku ite tykkään kuulla historiasta.
Joo liikaa työtä.
historiantutkija catri.

2 kommenttia: